De Jager: kabinet heeft begroting voor Prinsjesdag rond

Minister van Financiën De Jager (links) met zijn Finse collega Jyrki Katainen op een bijeenkomst in Luxemburg eind juni. Foto Reuters / Francois Lenoir

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) heeft zijn begroting voor Prinsjesdag rond. Volgende week moeten alleen nog enkele technische details worden ingevuld, meldt persbureau Novum.

De Jager zei vanmiddag na afloop van de ministerraad dat extra bezuinigingen niet nodig zijn, maar de bewindsman ziet toch weinig reden voor optimisme. De Jager ging niet in op de inhoud van de begroting. Wel zei hij dat 2012 een belangrijk jaar wordt voor het op orde krijgen van de overheidsfinanciën. Berichten dat het kabinet gaat proberen om de koopkracht van lagere inkomens op peil te houden wilde hij niet bevestigen. “Dat zullen we allemaal pas op Prinsjesdag bekendmaken.”

Optimistisch is De Jager niet over 2012. Vooral de financiële crisis in de eurozone en de problemen in de Verenigde Staten baren hem zorgen. Nederlanders hebben wat hem betreft meer reden om zich zorgen te maken over de internationale situatie dan over de maatregelen die op de derde dinsdag van september worden aangekondigd.

    • Pim van den Dool