Ajax treft Real Madrid

Ajax speelt in de groepsfase van de Champions League opnieuw tegen Real Madrid. Dat is gisteren in Monaco bepaald bij de loting voor het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Vorig jaar werd de club uit Amsterdam, de enige Nederlandse deelnemer, ook ingedeeld een in poule met Real. Ajax verloor beide wedstrijden toen kansloos: 2-0 en 4-0. De andere tegenstanders van Ajax zijn Olympique Lyon en de Kroatische landskampioen Dinamo Zagreb. „Het wordt een hels karwei”, zei Ajax-trainer Frank de Boer gisteren. „Maar we gaan niet spelen voor de derde plaats. Ons doel is om de volgende ronde te bereiken.” Ajax begint de groepsfase met een thuisduel tegen Olympique Lyon, dat vorig jaar als derde eindigde in de Franse competitie.

Bekerhouder FC Barcelona werd bij de loting gekoppeld aan AC Milan, Bate Borisov uit Wit-Rusland en de Tsjechische landskampioen Viktoria Plzen. De oude rivalen Barcelona en AC Milan hebben gezamenlijk elf keer de Champions League en de voorloper van het toernooi, de Europa Cup I, gewonnen. In 1994 versloeg AC Milan Barcelona in de finale met 4-0.

Bayern München, in wiens stadion dit jaar de finale wordt gespeeld, kwam in de zwaarste groep terecht. De ploeg van de Nederlandse aanvaller Arjen Robben treft het Spaanse Villarreal, Manchester City uit Engeland en het Italiaanse Napoli.

De eerste duels in de Champions League worden gespeeld op 13 en 14 september. De nummers een en twee van elke poule gaan door naar de achtste finales, de nummer drie mag naar de Europa League. (Novum, AP)