ABN Amro maakt winst, kondigt schrappen 2.350 arbeidsplaatsen aan

ABN Amro maakte in het tweede kwartaal van dit jaar een winst van 325 miljoen euro, dat is zo’n dertig procent meer dan over dezelfde periode van vorig jaar. Daarnaast kondigde de bank vanochtend het schrappen van 2.350 banen aan in de periode tot 2015.

Dat is negen procent van het huidige aantal arbeidsplaatsen, meldt persbureau AP. Vooral op de IT-afdeling en op het hoofdkantoor zullen banen komen te vervallen vanwege efficiencyprogramma’s, meldt het Financieel Dagblad. ABN voorziet daarnaast wel in de creatie van zo’n 450 nieuwe banen binnen het concern.

In totaal boekte ABN het afgelopen jaar 864 miljoen euro winst. Een jaar geleden was dat een verlies van bijna een miljard onder andere door het opsplitsen van ABN Amro en de fusie met Fortis Bank Nederland. De grote winst is onder meer afkomstig van de hogere rente-inkomsten en zorgt ervoor dat de bank voor het eerst dividend kan uitbetalen sinds 2008.

    • Hans Klis