‘Zeker tien doden bij aanslag op VN-gebouw in hoofdstad Nigeria’

Op deze foto van een amateurfotograaf is te zien hoe ambulances bij de plek van de explosie arriveren. Foto AP / Luke Skylolo

Bij een gebouw van de Verenigde Naties in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja is aan het einde van de ochtend een bom ontploft. Dat bevestigen de VN en de politie. Volgens een medische functionaris zijn er zeker tien doden gevallen.

De BBC meldde vanmiddag dat er kort na de explosie helikopters boven het VN-gebouw cirkelden. Het lijkt erop dat er een aanslag is gepleegd. Volgens lokale media zou een zelfmoordterrorist met een auto tegen het gebouw zijn aangereden. Ooggetuigen zeggen dat een complete vleugel van het gebouw is weggeslagen.

Lokale media berichtten eerder vanmiddag al over acht dodelijke slachtoffers. De politie zei nog geen informatie over slachtoffers te kunnen geven. Bij de plek van het incident zijn door ooggetuigen wel dode lichamen gezien.

Abuja was in juni nog het toneel van een aanslag met een autobom op het hoofdkantoor van de politie. Bij die aanslag vielen drie doden, waaronder de twee daders. Nigeria heeft al jaren te kampen met moslimterrorisme. De islamitische sekte Boko Haram pleegt regelmatig aanslagen op overheidsgebouwen en openbare gelegenheden als restaurants.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool