3 redenen om uit te gaan

1 Markt

Uitmarkt Amsterdam

Amsterdam: op het Museumplein, Leidseplein & in het Vondelpark. Vr 26 t/m zo 28 aug. www.uitmarkt.nl

Tijdens de 34ste Uitmarkt geven verschillende artiesten met muzikale optredens, dans- en theaterspektakels, literatuur, cabaret en klassieke muziek een voorproefje van het landelijke nieuwe culturele seizoen.

2 festival

Spoffin

Amersfoort: binnenstad. Van 26 t/m 28 aug. www.spoffin.nl

Het internationale festival voor straat- en locatietheater, Spoffin, vult dit weekend de binnenstad van Amersfoort met meer dan 150 voorstellingen en concerten uit 14 Europese landen. Eigentijds straattheater wordt aangevuld met dans, muziek, circus en andere kunsten op straten, pleinen en bijzondere locaties.

3 festival

Blikopener Ontkiemt

Delft: op het Rietveld. Vr 26 aug 20.00-0.00u & za 27 aug 12.00-0.00u. www.blikopener.net

Twaalf jaar lang is Blikopener onderdeel geweest van het straatkunstenfestival de Mooi Weer Spelen. Blikopener Ontkiemt, het eerste zelfstandige festival, biedt een mix van straattheater, performance, interactieve installaties, dans en muziek. Met o.a. theaterduo Bal en Boymans, een installatie/performance van grafisch ontwerper, vj en kunstenaar Mariska de Groot en een dansinstallatie van choreografe Sanne Clifford.