zege hockeyers

De Nederlandse hockeyers hebben zich op het EK in Mönchengladbach geplaatst voor de Olympische Spelen. De ploeg won gisteren de laatste groepswedstrijd met 7-4 van Ierland en bereikte daardoor de halve finales waarin – verrassend – België de tegenstander is. De andere halve eindstrijd gaat tussen Duitsland en Engeland.

Met de plaatsing bij de laatste vier bemachtigden de Belgen, die gisteren met 3-2 wonnen van Spanje in de beslissende groepswedstrijd, ook een ticket voor Londen 2012. In 2008 in Peking was België er voor het eerst sinds 32 jaar weer bij. Assistent-coach bij de Belgen is de Nederlandse oud-international Jeroen Delmee.

Nederland opende zijn duel furieus met aanvallend spel en na zeven minuten maakte Bob de Voogd de openingstreffer. De Ieren profiteerden van de ruimte die Nederland achterin weggaf en kwamen daardoor op een 2-1 voorsprong. Taeke Taekema (4x uit een strafcorner), Teun de Nooijer en opnieuw De Voogd brachten de teller voor Nederland op zeven.