Weer

Aan de overkant van de oceaan veroorzaakt wervelstorm Irene zwaar weer, maar ook in Europa is het raak. Woensdag werden vooral Frankrijk en Duitsland weer getroffen door wolkbreuken, extreme hagel en zeer zware windstoten.

Vannacht is het lange tijd betrekkelijk rustig en droog.

Morgenochtend bereikt een gebied met regen- en onweersbuien het zuidwesten. Deze buien trekken in de ochtend noordwaarts. Meer onweersbuien trekken later in de ochtend vanuit België binnen. Deze trekken ’s middags vooral over de oostelijke provincies en kunnen vergezeld gaan van hevige regen, hagel en windstoten. Tegelijkertijd wordt het in het westen in de middag rustiger en overwegend droog, al blijft het bewolkt. Voor de onweersbuien uit kan het langs de oostgrens nog warm worden met 25 of 26 graden. Daar kan de zon zich ’s ochtends ook nog laten zien. In het zuidwesten komt het kwik waarschijnlijk niet meer boven de 20 graden.

In het weekend voert een westelijke stroming koele en onstabiele lucht aan. Er vallen geregeld buien en met 17 graden is het uitgesproken koel.

Ook begin volgende week blijft het nog een paar dagen koel met af en toe regen. Rond het midden van de week knapt het waarschijnlijk op.