Waterkanonnen tegen demonstrerende studenten in Chili

Santiago. In de Chileense hoofdstad Santiago heeft de oproerpolitie gisteren waterkanonnen ingezet bij een vreedzame demonstratie van studenten. De belangrijkste vakbond van het land heeft een landelijke staking van twee dagen afgekondigd uit solidariteit met de studenten, die al maanden protesteren voor beter en betaalbaar onderwijs. Bij de demonstraties, die vandaag zouden doorgaan, vielen gisteren 11 gewonden en werden 35 mensen gearresteerd, aldus de politie. Er is veel kritiek op president Piñera, een rechtse zakenman die te weinig zou doen aan de sociale ongelijkheid in het land. Nog maar 26 procent van de Chileense bevolking steunt Piñera. Niet eerder was een democratisch gekozen president er zo impopulair. Foto AFP TOPSHOTS A student is sprayed by the riot police with a water cannon in Santiago, Chile, on August 24, 2011 during a 48-hour national strike, the first to hit Sebastian Piñera's government. The strike was called by Chile's leading labor union, the 780,000-strong Confederacion General de Trabajadores (CGT), in support of university students, who have been holding weeks of smaller protests in the run-up to Wednesday's bigger protests. The students are demanding far-reaching reforms of the education system that would eliminate a voucher system that supports private universities and provide free, higher quality university education at state schools. The protests Wednesday and Thursday also include demands for improved working conditions for hospital and emergency services workers. TOPSHOTS/AFP PHOTO/CLAUDIO SANTANA AFP