Uitmarkt Junior

Is IJsco Figaro operazanger of ijscoman? Of allebei?

Voor kinderen en hun ouders is in het Vondelpark het hele weekend (27 en 28 augustus) een uitgebreid Uitmarkt Juniorprogramma met (teken)films, theater, dans, muziek, circus, verhalen en workshops. De meeste optredens zijn doorlopend, voor locaties: zie kaartje.

Film

In Eye vooral tekenfilms. Met ouwetjes van Walt Disney als Alice in Cartoonland (1924-1927) en De Notenkraker (1973), maar ook nieuwere films als de Oscar winnende korte animatiefilm Vader en dochter (2000) van Michael Dudok de Wit.

Theater

In Krakeling op Locatie komt IJsco Figaro zaterdag (12u15) langs; hij zingt vrolijke operaliedjes totdat er iets misgaat met zijn ijs. Bij Dirk Scheele kan je meezingen met de liedjes van ‘Kinderen voor Kinderen’ en wat pruttelt er toch zo onder de motorkap van een busje waarmee twee buurmannen naar Spanje reizen? Verder o.a. optredens van Geronimo Stilton en de Bende van de Korenwolf. Peuters en kleuters kunnen tussen 12 en 16u een half uur meevaren op de Boevenboot van de Toneelmakerij (in Singelgracht, zie kaartje)

Muziek

De Classic Express, een bus waar je naar muziek kan luisteren, staat ook in het Vondelpark. Vier musici van Amsterdam Sinfonietta vertellen tijdens de Kleutersinfonietta over hun instrumenten en muziek.

Workshops

Bij Partou Kids@Work geven allerlei Amsterdamse musea workshops, bijvoorbeeld mazzelbingo met Max de Matze, of leer bij FOAM fotograferen als Anton Corbijn. Museumdocent Lies de Wolf laat je beroemde kunstwerken en affiches uit het Stedelijk Museum zien. Daarna mag je je eigen affiche maken en meenemen in een speciale koker. Of leer, net als Rembrandt, schilderen met licht en donker en maak een mooi natuurschilderij met bladeren, bloemen en insecten als Vincent van Gogh. In een grote circustent geeft Circus Elleboog optredens en op een trainingsveld ernaast kan je daarna zelf leren jongleren en balanceren.

Verhalen

In de Kinderboekensalon leest Youp van ’t Hek zaterdag om 14 uur voor uit De gelukkige olifant. Ook komt de winnaar van de Kinderjury 2011 Geronimo Stilton langs, vertelt Marcus Meesters Vondelparkverhalen en leest Annemiek Neefjes voor.

Inl. amsterdamsuitburo.nl/uitmarkt