Rutte mag wel foto uit Trêveszaal twitteren

Foto uit de Trêveszaal op het Twitter-account van Rutte.

Op de officiële Twitteraccount van premier Mark Rutte (VVD) zijn gisteren foto’s verschenen vanuit de Trêveszaal, waar de ministerraad vergadert. Onder Ruttes voorganger Jan Peter Balkenende (CDA) was zoiets nog ‘niet juist’. „Ook vandaag is het kabinet weer bijeen in de Trêveszaal voor overleg over de begroting voor 2012”, meldde Rutte gisteren aan zijn meer dan vijftigduizend volgers. Daarbij plaatste de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), die het Twitteraccount van Rutte beheert, een link naar twee foto’s vanuit de Trêveszaal en een foto van minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) die de zaal betreedt. Balkenende tikte in 2009 toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) nog op de vingers omdat die een foto uit de zaal op Twitter had geplaatst. Alles wat in de ministerraad wordt besproken is geheim, en ook foto’s hiervan horen dus niet in de openbaarheid te komen, vond Balkenende. Van nieuw beleid is volgens de RVD geen sprake. „De foto is bewust een paar minuten voor het begin van de ministerraad gemaakt.” Daarom wordt er strikt genomen niet gelekt uit de ministerraad. (Novum)