Rondleiding door Gaddafi’s bunkers

Gadaffi's compound was van alle noodoplossingen voorzien.

Hoe comfortabel kolonel Gaddafi zijn leven leefde binnen de muren van zijn compound, wordt steeds duidelijker door de beelden die naar buiten komen. Maar meterslange zwembaden, gouden beelden, whirspools en bijzondere auto’s waren niet het enige dat de dictator bezighield.

Gaddafi hield wel degelijk rekening met gevaar van buiten. Onderstaande video van Al Jazeera laat zien dat een bunker, compleet met luchtfiltersysteem voor nucleaire aanvallen, hem in zo’n geval moest beschermen. Een rondleiding in de bunker in de stad Al-Beida, die begin dit jaar werd veroverd:

Beelden van de bunker in Tripoli zijn inmiddels ook verschenen. Te zien is hoe rebellen alles in het werk stellen om de hoofdprijs, kolonel Gaddafi zelf, in de wacht te slepen:

    • Dirk Wijnand de Jong