PSV bereikt overtuigend groepsfase Europa League

PSV is er in geslaagd om zich voor de groepsfase van de Europa League te plaatsen. In Eindhoven won de ploeg overtuigend met 5-0 van het Oostenrijkse SV Ried. In de eerste wedstrijd, vorige week, kwam PSV niet tot scoren en speelde de ploeg van trainer Fred Rutten met 0-0 gelijk.

Hoewel alle doelpunten in de tweede helft vielen, deelde PSV ook voor rust de lakens uit. De de lat of keeper Thomas Gebauer stonden een treffer echter lange tijd in de weg. Vlak voor rust kwam de thuisploeg zelfs met de schrik vrij. Guillem Marti Misut werd op zijn weg naar doelman Andreas Isaksson teruggefloten voor hands.

Na de rust werden de toeschouwers in Eindhoven echter ruimschoots voor hun geduld beloond. In de 53e minuut kopte Toivonen na voorzet van Labyad de 1-0 binnen. Een kwartier later scoorde Lens met een prachtige goal de 2-0. De keeper van van SV Ried kwam ver uit zijn goal, maar verloor het duel van Lens. Die schoot vervolgens de bal vanaf de cornervlag, via binnenkant paal, in het doel.

In de 74e minuut besliste Wijnaldum de wedstrijd definitief door de derde goal van de avond te maken. Labyad schoot vervolgens van een meter of 25 het vierde doelpunt.

In de 90e minuuut sloot Strootman na goed voorbereidend werk van Mertens de avond af met een vijfde goal.

    • Lex Boon