Peter Sagan wint zesde etappe Vuelta

Liquigas rider Peter Sagan of Slovakia wins the sixth stage of the Tour of Spain "La Vuelta" cycling race between Ubeda and Cordoba August 25, 2011. REUTERS/Joseba Etxaburu (SPAIN - Tags: SPORT CYCLING) Liquigas-renner Peter Sagan behaald de dagzege. Foto Reuters/Joseba Etxaburu

De Slowaakse renner Peter Sagan heeft de zesde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De renner van Liquigas slaagde erin met de hulp van zijn teamgenoten als eerste over de meet te komen. Pablo Lastras werd tweede, ploeggenoot Valerio Agnoli derde.

De etappe van vandaag, een rit van 193 kilometer, was voornamelijk vlak. De enige klim, de Alto del Catorce por ciento, een berg van de tweede categorie, lag op ongeveer 30 km van de finish in Cordoba.

Ongeveer een uur na de officiële start wist een groep van ongeveer twaalf renners uit het peloton te ontsnappen. Vier renners, Saramotins, Kohler, Palomares en Doi, de eerste Japanse deelnemer aan de Ronde van Spanje, wisten uiteindelijk een voorsprong van ruim acht minuten op te bouwen.

Maar voor het bereiken van de top van de Alto del Catorce por ciento werden de vier bijgehaald, waardoor een nieuwe kopgroep ontstond, bestaande uit Tony Martin, De La Fuente, Seeldraeyers en Moncoutie, renners die punten verzamelden voor het bergklassement.

Een paar kilometer voor de aankomst in Cordoba wist Liquigas aan de leiding te komen. Sagan pakt de dagzege, Sylvain Chavanel behoudt zijn rode leiderstrui.

    • Dirk Wijnand de Jong