‘Oostenrijker misbruikt 41 jaar lang gehandicapte dochters’

Het huis van de 81-jarige man die ervan wordt verdacht zijn twee dochters te hebben misbruikt. Foto Reuters/Daniel Scharinger

De Oostenrijkse politie heeft een onderzoek ingesteld naar een 80-jarige man die ervan wordt verdacht zijn twee geestelijk gehandicapte dochters meer dan veertig jaar lang te hebben misbruikt.

De politie liet vandaag weten dat de man momenteel in hechtenis verblijft en ervan wordt verdacht zijn dochters, nu 53 en 45 jaar oud, 41 jaar lang gevangen te hebben gehouden en seksueel te hebben misbruikt. De man zou zijn dochters tevens hebben bewerkt met stokken en hooivorken.

De stelselmatige verkrachtingen zouden tussen 1970 en mei 2011 in de stad Braunau te hebben plaatsgevonden. De krant Oberösterreichische Nachrichten meldde dat de vrouwen aan hun vader wisten te ontsnappen toen hij een van hen wilde verkrachten. Zij duwde haar vader om, die daarna niet in staat was hen te achtervolgen.

De zaak doet sterk denken aan die van Josef Fritzl, de Oostenrijker die zijn dochter 24 jaar lang in een kelder gevangen hield en meerdere kinderen bij haar verwerkte. Die zaak kwam in 2008 aan het licht. Fritzl is voor zijn misdaden tot levenslang veroordeeld.

    • Dirk Wijnand de Jong