Noorse journalist doet koeltjes verslag tijdens vuurgevecht

De Noorse journalist Odd Karsten Tveit doet koeltjes verslag terwijl om hem heen geschoten wordt.

Tijdens gewapende conflicten zijn ook journalisten vaak niet veilig. Er is veel moed en misschien een beetje gekheid voor nodig om je vrijwillig in dit soort situaties te begeven. Maar voor de Noorse correspondent Odd Karsten Tveit is het gewoon een walk in the park.

Tijdens een verslag op de Westbank in 1990 loopt Tveit rustig over straat en draait hij zijn item. Dat er om hem heen geschoten wordt, daar schrikt hij niet eens van.

Tveit zegt zelf niet bang te zijn geweest toen hij door het kruisvuur liep, omdat hij wist dat de soldaten niet op hem schoten. Een luxe die niet was weggelegd voor NOS-correspondent Hans Jaap Melissen die gisteren live in de uitzending met mortieren onder vuur werd genomen in Tripoli door aanhangers van Gaddafi. Desondanks bleef Melissen verslag doen van de situatie, net als de Deense journalist in het onderstaande filmpje:

    • Hans Klis