Musical op komst

Twee musicals van eigen makelij trekken komend seizoen de aandacht – en het zijn alle twee biomusicals. De een heet De Zangeres en vertelt het veelbewogen levensverhaal van de Zangeres zonder Naam, inclusief haar grootste succesnummers. De multi-inzetbare Ellen Pieters speelt de titelrol. Vlak voor diens dood heeft ze nog een bezoek gebracht aan Johnny Hoes, de man die de Zangeres ontdekte, haar veel hits bezorgde en dus ook in de musical een prominente rol zal spelen. En de andere biedt onder de vanzelfsprekende titel Ramses een terugblik op leven en werken van Ramses Shaffy met twee hoofdrolspelers: William Spaay als de jonge robbedoes en Tom Jansen die als de oud geworden troubadour zijn jonge alter ego beziet.

Maar er komt ook een jukeboxmusical met andersoortig repertoire: Daddy Cool, rondom de discohits van Boney M.

Nieuwsgierig makend is de Nederlandse bewerking van de succesmusical The Producers van Mel Brooks, naar de film over twee sjofele Broadway-producenten die geldschieters bezwendelen door een opzettelijk slechte musical te maken (onder de bespottelijke titel Springtime for Hitler). Johnny Kraaijkamp jr en Joey Schalker vertolken het flessentrekkersduo.

Tot de noviteiten behoort voorts de Nederlandse versie van een andere recente Broadway-hit: Wicked, een avondvullende knipoog naar de filmklassieker The Wizard of Oz, met Chantal Janzen als lieve fee en Willemijn Verkaik als kwaaie.

Daarnaast keren twee eerdere successen terug in nieuwe ensceneringen: Miss Saigon (ditmaal met Stanley Burleson als de Regelaar) en Saturday Night Fever waarvan de hoofdrolspeler gezocht gaat worden in een auditieshow op televisie.

Henk van Gelder

    • Henk van Gelder