Laatste eer voor gesneuvelde marinier

Arlington. Op 12 mei van dit jaar werd de 43-jarige marinier Benjamin Palmer doodgeschoten door paramilitairen in de Afghaanse provincie Helmand. De urn met zijn as werd gisteren tijdens een afscheidsceremonie op de nationale begraafplaats van Arlington, Virginia, bijgezet. Zijn collega's brachten hem de laatste eer. Palmer laat zijn vrouw Leafa en drie kinderen - van 19, 13 en 9 jaar oud - achter. Een jongetje, overigens geen zoon van Palmer, zocht tijdens de plechtigheid de schaduw van een boom op. ARLINGTON, VA - AUGUST 23: A boy sits in the shade of a tree during the burial ceremony for U.S. Marine Corps Lt. Col. Benjamin Palmer at Arlington National Cemetery August 23, 2011 in Arlington, Virginia. Assigned to Marine Wing Headquarters Squadron 2, Palmer, 43, of Modesto, California, was fatally shot May 12 by a member of the paramilitary Afghan Civil Order Police Unit he was mentoring in Helmand Province. Chip Somodevilla/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Op 12 mei van dit jaar werd de 43-jarige marinier Benjamin Palmer doodgeschoten door paramilitairen in de Afghaanse provincie Helmand. De urn met zijn as werd gisteren tijdens een afscheidsceremonie op de nationale begraafplaats van Arlington, Virginia, bijgezet.

Zijn collega’s brachten hem de laatste eer. Palmer laat zijn vrouw Leafa en drie kinderen – van 19, 13 en 9 jaar oud – achter. Een jongetje, overigens geen zoon van Palmer, zocht tijdens de plechtigheid de schaduw van een boom op.

nrc.nl/inbeeldnu ook verkrijgbaar als gratis app voor de iPad