Hockeysters bereiken finale EK en Zomerspelen 2012

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich bij het EK in Mönchengladbach via een 2-0 zege op Engeland voor de finale van het toernooi geplaatst. Met de overwinning hebben de hockeysters zich ook gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in London volgende zomer.

Op de zege van Oranje tegen Engeland was niets af te dingen. Het eerste doelpunt tegen de in de poule ongeslagen Engeland kwam op naam van Carlien Dirkse van den Heuvel. In de rebound van een strafcorner bezorgde ze in de elfde minuut van de wedstrijd de 1-0 voorsprong voor Nederland. Elf minuten voor het einde van de wedstrijd was het opnieuw raak. Met een tip-in, na een harde inzet van Marilyn Agliotti, scoorde Kim Lammers de 2-0. Engeland kreeg pas vier minuten voor tijd de eerste strafcorner, maar wist keepster Joyce Sombroek niet te passeren.

In de finale moet Nederland het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Duitsland en Spanje. Die wedstrijd wordt later vanavond gespeeld. Van de negen voorgaande edities van het EK wist Nederland er maar liefst zeven te winnen.

    • Lex Boon