Het weekend van orkaan Irene

A family enjoys the beach at Kill Devil Hills in the North Carolina Outerbanks on August 25, 2011 ahead of the expected landfall in the area of Hurricane Irene. North Carolina declared a state of emergency as it braced for powerful Hurricane Irene, with a county ordering thousands of residents to evacuate. AFP PHOTO/Nicholas KAMM Niet iedereen lijkt zich direct zorgen te maken om Irene. Foto AFP/Nicholas Kamm

Terwijl orkaan Irene vandaag met windstoten van bijna tweehonderd kilometer per uur de Bahama’s teisterde, lijkt het dagelijks leven in North-Carolina, hemelsbreed zo’n twaalfhonderd kilometer verder, onverminderd door te gaan. Op het strand begeven wandelaars zich langs de kalme zee, een toerist gooit ontspannen een hengeltje uit.

Desalniettemin maken talloze mensen in de zuidelijke staat aanstalten om hun spullen te pakken, bang om een verkeerde, wellicht desatreuze inschattingsfout te maken. Orkaan Irene bereikt naar verwachting komend weekend de Verenigde Staten, ergens tussen North-Carolina en New York:

    • Dirk Wijnand de Jong