Opinie

    • Ik

Eerste lessen

De eerste schoolweek is alweer een feit. Mijn klas begon maandag met frisse tegenzin aan het examenjaar. Sommige leerlingen onwennig in hun nieuwe klas, sommige nog met hun hoofd in de zomer die nooit echt kwam en sommige wat slap van het niet eten tijdens de ramadan. De eerste les werd totaal verstoord door een

De eerste schoolweek is alweer een feit. Mijn klas begon maandag met frisse tegenzin aan het examenjaar. Sommige leerlingen onwennig in hun nieuwe klas, sommige nog met hun hoofd in de zomer die nooit echt kwam en sommige wat slap van het niet eten tijdens de ramadan.

De eerste les werd totaal verstoord door een fikse regenbui met onweer waardoor het ineens zo donker werd dat het wel nacht leek. Na het gebruikelijke gegil van de meiden, zei een van de leerlingen tegen zijn islamitische klasgenoot: „Hé Aziz, nu mag je wel eten.”

Martine de Boer

    • Ik