Directeur poppodium 013 dood door uitdroging in Amerikaanse woestijn

Guus van Hove, de directeur van poppodium 013 in Tilburg, is vermoedelijk om het leven gekomen door uitdroging.

Maandag strandde hij samen met zijn Duitse vriendin in een woestijn in het Joshua Tree National Park op weg naar Arizona. Hun huurauto was vast komen te zitten in het zand, meldt persbureau Novum. Het tweetal was een weg in gereden waar alleen terreinwagens mogen rijden. Toen zij niet meer verder konden, zijn ze lopend op zoek naar hulp gegaan.

In de brandende zon zijn de 44-jarige Van Hove en zijn 38-jarige vriendin waarschijnlijk uitgedroogd. Het lichaam van Van Hove werd gevonden door een ander koppel dat het park bezocht. Van Hove had zo’n acht kilometer gelopen. Zijn vriendin werd twee kilometer verder dood aangetroffen.

Van Hove was op rondreis door de Verenigde Staten. Hij was sinds mei 2003 directeur van 013. Het nieuws over zijn dood is volgens het podium hard aangekomen bij familie, vrienden en personeel van 013. Het poppodium heeft alle shows voor de rest van de week afgelast. Wanneer de uitvaartplechtigheid plaatsvindt, is nog niet bekend.

    • Hans Klis