Chinese president Hu Jintao heeft vertrouwen in euro

French President Nicolas Sarkozy walks up to Chinese President Hu Jintao (R) prior to a meeting at the Great Hall of the People in Beijing on August 25, 2011. Sarkozy arrived in Beijing August 25 for talks with his Chinese counterpart that are expected to be dominated by the eurozone debt crisis and reconstruction in Libya. AFP PHOTO /POOL / GOH CHAI HIN Sarkozy loopt president Hu Jintao tegemoet in Peking. Foto AFP Goh Chai Hin

China hoopt dat Europa snel stappen neemt om Chinese investeringen in de eurozone te beschermen. De Chinese president Hu Jintao liet Nicolas Sarkozy, die voor een bliksembezoek in Peking is, weten desondanks vertrouwen te hebben in de euro en de investeringen door te zetten.

Hu Jintao gaf tijdens het korte bezoek van de Franse president aan Europa te beschouwen als een van de belangrijkste investeringsgebieden en dat hij hoopt dat Europa de juiste maatregelen neemt om Chinese investeringen veilig te stellen.

De Chinese president zei tevens te hopen dat de Europese economie stabiel blijft en dat de hervormingen in risicolanden succes zullen hebben. Sarkozy antwoordde dat de eurozone hard bezig is de financiële hervormingen in goede banen te leiden en de controle op de economische sector te vergroten.

Sarkozy is in China om als voorzitter van de G20 te praten over de ontwikkelingen in Libië en de onrust op de financiële markten.

    • Dirk Wijnand de Jong