Belgische bands storten gage Pukkelpop terug

Belgische artiesten storten uit solidariteit massaal geld terug naar de organisatie van Pukkelpop. Al zeker de helft van 35 Belgische acts heeft zijn medewerking toegezegd, schrijft De Morgen. De festivalorganisatie kampt na het noodweerdrama in Hasselt, dat tot nu toe vijf levens heeft geëist, met grote financiële problemen doordat entreekaarten moeten worden terugbetaald, terwijl artiesten aanspraak kunnen maken op hun gage. Het festival werd afgelast. Van de 210 acts die waren geboekt, komen 35 uit België. „Of ik overweeg mijn gage terug te storen? Heb ik gisteren al gedaan, dat is toch de logica zelve”, zegt Luc De Vos van rockgroep Gorki. „Iedere keer als ik aan de ramp terugdenk, voel ik het weer in mijn keel schieten.” De Pukkelpoporganisatie heeft 15 november voorgesteld als deadline voor het terugbetalen van de tickets en afhandeling van de schade. (Novum)