AZ wint met ruime cijfers van Aalesunds

Pontus Wernbloom (midden) viert de eerste goal tegen Aalesunds. Foto Reuters / Robin van Lonkhuijsen

In navolging van PSV heeft ook AZ zich vanavond met goed spel geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. In eigen huis wisten de Alkmaarders met 6-0 te winnen van Aalesunds FK. In Noorwegen verloor de ploeg van trainer Gertjan Verbeek nog met 2-1.

AZ domineerde wedstrijd vanaf het begin. In de 7e minuut kopte Wernbloom na een hoekschop van Elm de 1-0 al binnen. Een kwartier later speelde Martens de Noorse verdeding uit en schoof de bal af op Altidore. Die kon vervolgens makkelijk de 2-0 binnen tikken.

Om zeker te zijn van de volgende ronde ging AZ na rust op jacht na een derde goal. Die viel in de 55e minuut toen Martens de bal in het schoof na aangeven van Holman. Vier minuten later maakte Altidore met een kopbal zijn tweede goal van de avond. Holman maakte er in de 68e minuut 5-0 van. Na een overtreding op Wernbloom bepaalde Moisander in de 89e minuut vanaf de penaltystip de eindscore: 6-0.

Morgen om 13.00 uur vindt de loting plaats voor de groepsfase van de Europa League.

    • Lex Boon