Ajax loot Real Madrid, Lyon en Zagreb in Champions League

Ajax bevindt zich samen met Real Madrid en Lyon in groep D.

Ajax is zojuist tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League in groep D ingedeeld, samen Real Madrid en Lyon.

Tijdens de loting worden de 32 deelnemende teams in acht groepen verdeeld, A tot en met G. Ajax, door de nederlaag van FC Twente tegen Benfica gisterenavond de enige Nederlandse vertegenwoordiger in de Champions League, bevindt zich nu in groep D, samen met Real Madrid en Lyon.

De loting, die plaatsvond in Monte Carlo in Monaco, werd voltrokken door oud-voetballers Luís Figo, Bobby Charlton en Lothar Matthäus. De derde pot, waartoe ook Ajax behoorde, werd gedaan door Ruud Gullit.

Aan de Champions League, het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubs in en rond Europa, nemen dit jaar vijf nieuwkomers deel. Onder hen zijn Manchester City, Napoli en het Portugese Benfica, dat zich door de overwinning op FC Twente van een plaats verzekerde.

    • Dirk Wijnand de Jong