5 redenen om uit te gaan

1 culinair

30ste Preuvenemint

Maastricht: Vrijthof. Van 25 t/m 28 aug. www.preuvenemint.nl

Het Vrijthof is vanaf 18.00 uur één groot openluchtrestaurant. Tijdens de 30ste editie van het eetfestijn Preuvenemint staan er op het plein tientallen kraampjes waar je kunt eten en drinken, en tegelijkertijd genieten van muziekoptredens. De toegang is gratis, maar je hebt wel speciale Preuvenemint-bankbiljetten nodig, de ‘preuvenelappe’ (2 euro). De opbrengst gaat naar goede doelen.

2 muziek

Beukorkest op Magneet Festival

Amsterdam: Oostpunt, IJdijk 10. Tijd: 20.00u. Entree: 12 euro (15 incl. camping). www.magneetfestival.nl

Op het Magneetfestival speelt Het Beukorkest, aangevoerd door kunstenaar Rik van Iersel. Uiteenlopende muzikanten als Bart Maris, Elyas Khan, Marc Constandse, Joshua van Iersel, Woody Veneman, Paul van Hulten, Crappy Dog, Toon Bressers, Zoro Inca, Thom Dube, G.W.Sok, Younes Riad en Amin brengen een mix van freejazz, broken beats, rock, spoken word, trashblues en pop.

3 film/talkshow

Cineville Talkshow: Submarine

Amsterdam: De Balie. Tijd: 20.00u. Entree: 6/8 euro. www.debalie.nl

De eerste Cineville Talkshow van het nieuwe seizoen brengt de voorpremière van Submarine, een door videoclipmaker Richard Ayoade geregisseerde film met muziek van Alex Turner (Arctic Monkeys). Voor de film een gesprek met Job de Wit, die als gastblogger voor nrcnext.nl wekelijks de videoclip van de week kiest.

4 theater

Pavlov E-Lab op Noorderzon

Groningen: Verzamelen bij Kruissingel. Van 25 t/m 27 aug, div. tijden. Prijs: 6 euro. www.noorderzon.nl

Pavlov E-Lab presenteert tijdens Noorderzon Open Mind: Families/Lines of Belonging. Een intieme tocht langs installaties en performances in drie woonhuizen in het centrum van Groningen.

5 muziek

GEM

Den Haag: SuperMarkt. Tijd: 21.30u. Gratis. www.supermarktdenhaag.nl

De Utrechtse band GEM maakt een combinatie van rock-’n-roll, Britse punkpop en moderne rock à la The Libertines en The Strokes. Begin september verschijnt het vierde GEM-album, Hunter Go Hungry. Vanavond kun je alvast een voorproefje krijgen tijdens de eerste show van een try-out tour met een zeskoppige liveband.