2 redenen om tv te kijken

1 Kinderen I

Baby’s wil is wet

RTL 4, 21.30 - 22.30 u.

Derek Ogilvie beweert met zijn ‘gave’ te kunnen zien wat er in kinderen om gaat. En dan gaat het om zeer jonge kinderen die nog niet kunnen praten. Hij krijgt bijvoorbeeld door dat de ouders van het kind vroeger zijn misbruikt (en dat familieleden zijn overleden en dat iemand buikpijn heeft). Zijn conclusie: het kind voelt de stress en daardoor huilt het de hele dag. Samen met de ouders maakt hij een stappenplan om de rust in het huis weder te keren. Ogilvie fungeert tegenwoordig dus niet alleen als medium maar hij heeft zichzelf ook de functie van therapeut aangemeten.

2 Kinderen II

EHBO: Eerste Hulp Bij Opvoeden

RTL 4, 22.30 - 23.30 u.

Supernanny Jo Frost gaat naar Amerika om daar gezinnen bij te staan. Gezinnen waarin kinderen de baas zijn: ze schreeuwen naar hun ouders, snoepen wanneer zij dat willen en slaan als moeder een opmerking maakt. Jo komt met het ouderwetse welbekende: orde, rust en regelmaat. En ze leert ouders zelfvertrouwen te hebben om zo weer de baas te zijn binnen het gezin. Sinds de supernanny op tv is, kent iedereen ‘the naughty step’, een plek waar kinderen verplicht moeten afkoelen en nadenken om daarna ‘sorry’ te zeggen tegen hun ouders.