Weer

Het blijft onstabiel zomerweer, met vrijdag opnieuw kans op zware regen- en onweersbuien. Morgen wordt met een zuidelijke wind opnieuw vrij warme lucht aangevoerd. In het weekeinde en begin volgend week wordt minder warme lucht aangevoerd en wordt het nog maar een graad of 18, iets te koud voor de tijd van het jaar.

Vanavond valt er nog een enkele bui. Vannacht is het droog en ontstaat lokaal nevel of mist bij temperaturen dalend naar 12 tot 15 graden.

Morgen wisselen wolken en zon elkaar af en kan ’s middags een enkele bui tot ontwikkeling komen. Een matige zuidenwind voert vrij warme lucht aan waarin de temperaturen oplopen naar 21 tot 25 graden.

Vrijdag botsen warme en koele lucht op elkaar. Dit levert weer talrijke regen- en onweersbuien op die lokaal veel regen kunnen afleveren. In het oosten wordt het 22 graden, in het westen een graad of 18.

Zaterdag wordt het in de minder warme lucht overdag 17 à 18 graden en vallen er ook nog enkele buien bij een langs de noordkust stevige zuidwestenwind.

Zondag en begin volgende week lijkt het rustiger en droger te verlopen met wolken en zon. Het wordt dan 18 of 19 graden.