Verzekeraar vecht om klanten

Tussen verzekeringsmaatschappijen is een harde concurrentiestrijd uitgebroken om klanten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Op de markt voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (aov’s) is een flinke concurrentiestrijd gaande. Hierdoor dalen de premies, maar ook de marges voor de verzekeraars. Dat zeiden partijen binnen de verzekeringswereld in het Financieele Dagblad van gisteren. De strijd kan gunstig uitpakken voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).

„Er wordt door sommige concerns geconcurreerd op prijs. Het gaat om partijen die door prijsbeleid een positie op de markt willen veroveren”, zegt een woordvoerder van verzekeraar ASR. Ook Achmea zegt de marges op de verzekeringsproducten te zien dalen.

Volgens een consultant van IG&H is de markt voor aov’s aantrekkelijk omdat het een van de weinige groeimarkten is. „Andere markten, zoals die voor levensverzekeringen, krimpen alleen maar. Verzekeraars zijn daarom op zoek naar nieuw omzet- en winstbronnen,” stelt de adviseur.

De scherpere concurrentie op de markt voor aov’s kan gunstig zijn voor zelfstandigen zonder personeel. Zelfstandigen moeten de risico’s voor inkomensverlies bij ziekte of een ongeluk zelf afdekken met een verzekering. In het verleden was er veel kritiek op de hoogte van de premies, onder andere van de Autoriteit Financiële Markten. Ook bleken de voorwaarden erg mager. (Novum)