Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Terrorisme

Turkije: 100 doden bij luchtacties tegen PKK

Volgens de Turkse luchtmacht zijn in de afgelopen week zo’n honderd Koerdische opstandelingen gedood.

De luchtaanvallen zijn een reactie op een aanval door strijders van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK op Turkse militairen, vorige week woensdag. Bij een hinderlaag van de PKK, nabij de Iraakse grens, kwamen acht Turkse soldaten en een grenswacht om het leven. Turkije verklaarde gisteren dat er naast de dodelijke slachtoffers tot nu toe tachtig PKK-strijders gewond zijn geraakt bij de bombardementen, die gericht zouden zijn op bunkers, wapendepots, luchtafweerinstallaties en commandocentra.

De PKK ontkende gisteren dat de Turkse acties slachtoffers hebben geëist. De Turkse bommen zouden alleen bases hebben geraakt die reeds lang waren verlaten. Iraaks-Koerdische autoriteiten zeggen dat zeven burgers, onder wie kinderen, bij de Turkse aanvallen om het leven zijn gekomen. (AP)