Trainer Mourinho krijgt mogelijk een zware straf

De Spaanse bond heeft een onderzoek ingesteld naar het opstootje bij Barcelona en Real Madrid.

José Mourinho hangt mogelijk een zware schorsing boven het hoofd. De Spaanse voetbalbond heeft een onderzoek ingesteld naar het opstootje dat vorige week ontstond in de slotfase van het Super Cupduel tussen Real Madrid en FC Barcelona. Real-coach Mourinho leek daarbij met zijn vinger in het oog van Tito Vilanova, de assistent-trainer van Barça, te prikken.

Real speelde had thuis met 2-2 gelijkgespeeld, in Barcelona verloor de ploeg met 3-2. Het tumult ontstond in de return toen Real-invaller Marcelo enkele minuten voor tijd rood kreeg na een harde overtreding op Cesc Fabregas. Spelers en technische staf van beide clubs kregen het daarna met elkaar aan de stok. Mesut Özil (Real) en David Villa (Barcelona) werden daarop ook met rood naar de kant gestuurd.

Mourinho reageerde gisteren met een open brief op de site van Real. „Ik wil me verontschuldigen bij de Madridistas en ook alleen aan hen voor mijn gedrag in de laatste wedstrijd. Sommige mensen kunnen beter omgaan met hypocrisie in het voetbal dan ik. Zij verbergen hun gezicht en fluisteren diep in de catacomben. Ik ga niet leren een hypocriet te zijn en dat wil ik ook niet. Beste wensen voor iedereen. We zien elkaar snel in het Santiago Bernabéu Stadion.”

Waar Marcelo, Özil en Villa een schorsing krijgen van één duel, moet Mourinho rekening houden met een zware sanctie. Hij kan voor maximaal twaalf wedstrijden geschorst worden. (Novum, AP)