Sublieme monsters

In de nadagen van de Sovjet-Unie verrezen rare kolossen. De Franse fotograaf Fréderic Chabin bracht ze bijeen in een schitterend boek. ‘ ‘Monsters’ noemt de Franse fotograaf de gebouwen in CCCP. Cosmic Communist Constructions Photographed. [..] Op het eerste gezicht zijn ze niet aantrekkelijk: ze zijn fors en nors en, zeker van dichtbij gezien, vaak

In de nadagen van de Sovjet-Unie verrezen rare kolossen. De Franse fotograaf Fréderic Chabin bracht ze bijeen in een schitterend boek.

‘ ‘Monsters’ noemt de Franse fotograaf de gebouwen in CCCP. Cosmic Communist Constructions Photographed. [..] Op het eerste gezicht zijn ze niet aantrekkelijk: ze zijn fors en nors en, zeker van dichtbij gezien, vaak ook nog erg fors gebouwd. Maar wie ze beter leert kennen, ziet dat achter hun barse voorkomen een grilligheid, uitbundigheid en soms zelfs krankzinnigheid schuilgaan die ze huiveringwekkend mooi maken.’

De volledige bespreking van dit boek kunt u hier lezen.