'Prins Bernhard had een zevende dochter'

Ze zou het product zijn van een liefdesnacht en werd geadopteerd.

Nee, hij heeft geen DNA-bewijzen, zegt royaltyverslaggever Marc van der Linden. En nee, hij beschikt niet over liefdesbrieven. „Ik ben niet voor 100 procent zeker dat prins Bernhard een derde buitenechtelijke dochter heeft. Het gaat om sterke aanwijzingen. Ik ben overtuigd van mijn zaak.”

Vandaag verschijnt zijn nieuwe boek De vrouwen van prins Bernhard. Opmerkelijke conclusie: prins Bernhard heeft naast Alicia de Bielefeld en Alexia Grinda nóg een buitenechtelijke dochter, Mildred Zijlstra. Hij zou haar hebben verwekt na de Bevrijding in 1945. De vrouw is volgens Van der Linden 65 jaar en woont in het buitenland. Hij is haar op het spoor gekomen bij zijn vier jaar lange onderzoek voor het boek.

De onbekende dochter is volgens Van der Linden „het product van een liefdesnacht”. Ze werd „geadopteerd door lieve mensen” en heeft haar echte vader niet gekend. Volgens Van der Linden zijn er meer mensen die zeggen dat zij een dochter van Bernhard is, onder wie haar moeder, haar stiefvader en een burgemeester. De baby zou via het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag zijn ‘weggewerkt’.

Cees Fasseur, auteur van bestseller Juliana & Bernhard, het verhaal van een huwelijk, reageert kritisch. „Er zijn duizenden mensen in Nederland die denken dat zij afstammen van Juliana of Willem III. Ik zou graag DNA-bewijs zien. Of een briefje waaruit blijkt dat er sprake was van een liefdesverhouding.”De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet reageren. (NRC)