Video: Nederlandse journalist tijdens NOS-journaal onder vuur

Terwijl de Nederlandse journalist Hans Jaap Melissen aan het NOS-journaal vertelt dat de herrie op de achtergrond van “wat rebellen die op het gebouw en in de lucht schieten” komt, wordt hij opeens zelf onder vuur genomen.

Melissen deed verslag vanaf het voormalige hoofdkwartier van Gaddafi. Nadat een granaat vlak langs hem scheerde, wist hij door een gat in de muur te springen, waardoor hij er zonder kleerscheuren vanaf kwam. “Ik ben plat op mijn buik gedoken en heb even gewacht want er kwam daarna nog veel meer geweervuur”, vertelde Melissen later op Radio 1.

Met behulp van journalisten van de Franse TV kon Melissen de compound van Gaddafi verlaten.

Twitter avatar HansJMelissen Hans Jaap Melissen Viel door gat in muur in armen van Frans tv team, in hun auto weggereden,