Kortkolom kunst

Vijfde dode na ramp festival Pukkelpop

Rotterdam. Het noodweer op het muziekfestival Pukkelpop afgelopen donderdag in Hasselt heeft nog een vijfde leven geëist. Het gaat om een van de acht zwaargewonden die in het ziekenhuis van Hasselt verblijven. Verschillende Belgische bands en enkele internationale artiesten storten uit solidariteit hun gage, of een deel ervan, terug. Directeur Chokri Mahassine is op zijn blog (chokri.be) dankbaar voor alle steunbetuigingen. „Ze zetten me ertoe aan om te blijven vechten voor het voortbestaan van Pukkelpop.” Volgens de burgemeester van Hasselt is het voortbestaan onzeker. Tegen 15 november wil de organisatie een oplossing hebben voor de terugbetaling van tickets, drankbonnetjes en schade. Een steunfonds voor slachtoffers is in oprichting. (NRC)

Geen sporen van drugs in lichaam Winehouse

Rotterdam. Hoewel er direct werd gedacht aan een overdosis, zijn er geen drugs aangetroffen in het lichaam van Amy Winehouse. Dat heeft het toxicologisch rapport uitgewezen. Er is wel alcohol in haar lichaam gevonden, maar of dat een rol heeft gespeeld bij haar overlijden op 23 juli, is nog niet duidelijk. Een ander onderzoek, dat in oktober afgerond moet zijn, moet meer duidelijkheid geven. Crooner Tony Bennett brengt zondag bij de MTV Video Music Awards een eerbetoon aan Winehouse. Hij zal onder meer studiobeelden tonen van zijn duet Body and Soul dat hij met haar opnam in maart voor zijn in september te verschijnen album Duets II. (NRC)

Lady Gaga krijgt rol in tv-serie ‘The Simpsons’

Los Angeles. Lady Gaga heeft een gastrol in de animatieserie The Simpsons. „Een van de coolste dingen die ik ooit heb gedaan”, zegt de zangeres in Entertainment Weekly. Gaga wisselt in de aflevering Lisa Goes Gaga veel van outfit en zoent met moeder Marge Simpson. (Novum)