Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Journalisten Rixos-hotel Tripoli weer vrij

Journalisten in het Rixos-hotel. Foto: AFP / Filippo Monteforte

De dertig buitenlandse journalisten die de afgelopen drie nachten gevangen hebben gezeten in het luxueuze Rixos-hotel in Tripoli zijn bevrijd. Dat meldt een journalist van CNN, die de afgelopen dagen vastzat in het hotel, op Twitter.

Twitter avatar mchancecnn Matthew Chance #Rixos crisis ends. All journalists are out! #rixos

Ondanks de overwinningen van de rebellen elders in de stad weigerden de gewapende bewakers in het hotel hun post te verlaten. Ook stonden zij het vertrek van de journalisten niet toe. De journalisten zaten vrijwel afgesneden van de wereld en zonder elektriciteit. Gisteren en vannacht werd het gebouw meerdere malen onder vuur genomen, waardoor de journalisten de ramen hebben gebarricadeerd en continu rondlopen met kogelvrije vesten.

Bekijk ook onze In Beeld over de journalisten in het Rixos-hotel.