Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Hoezo zelfstandig?

Nu de eindexamens zijn gehaald moeten de toekomstplannen worden ‘uitgedokterd’. Dan het onverwachte diepe dal: uitgeloot! Bij een aantal valt nu de keuze op reizen: het liefst alleen door Zuid-Amerika. We zitten te eten met een aantal ouders en al gauw wordt over de kinderen gesproken: de niet opgeruimde kamers, de portemonnee en alles wat

Nu de eindexamens zijn gehaald moeten de toekomstplannen worden ‘uitgedokterd’. Dan het onverwachte diepe dal: uitgeloot! Bij een aantal valt nu de keuze op reizen: het liefst alleen door Zuid-Amerika.

We zitten te eten met een aantal ouders en al gauw wordt over de kinderen gesproken: de niet opgeruimde kamers, de portemonnee en alles wat ze zijn kwijtgeraakt, het verongelijkt kijken als je ze niet kunt ophalen en tot slot vertelt iemand dat haar dochter na een heftige discussie over ‘laat me met rust, ik wil alles zelf regelen’ voor vertrek van huis vraagt : „Zal ik mijn jas wel of niet aandoen?”

Marianne Crijns