FC Twente buigt diep voor Benfica - geen Twente in Champions League

Axel Witsel van Benfica maakt zijn eerste goal tegen FC Twente tijdens de tweede helft van de play-offwedstrijd van de Champions League. Foto Reuters / Rafael Marchante

FC Twente speelt dit jaar niet in de Champions League. De Enschedese club verloor vanavond de return in de play-offs van het kampioenenbal met 3-1 van Benfica.

Vorige week had Twente in eigen land met 2-2 gelijkgespeeld. Voor de Tukkers rest na de uitschakeling de Europa League.

In het Estadio da Luz in Lissabon lukte het Benfica direct om het strijdplan - Twente met aanvallend voetbal oprollen - in de praktijk te brengen, schrijft Novum. De Portugezen combineerden er lustig op los en werden daarbij geholpen door Twente dat telkens op het middenveld de bal inleverde.

In de eerste helft hield Twente, vaak in het zadel gehouden door sluitpost Nikolay Mihaylov, het hoofd ternauwernood boven water. Binnen de minuut na de rust had Benfica echter het terechte doelpunt te pakken. Axel Witsel verwerkte een door Luisao doorgekopte vrije trap met een omhaal tot de 1-0.

Diezelfde Luisao kopte na een klein uur de 2-0 binnen uit een hoekschop en net nadat invaller Ola John een goede kans op de aansluitingstreffer miste was het opnieuw Witsel die de 3-0 aantekende. De Belg rondde een snelle uitbraak met een schot via de binnenkant van de paal af.

In de laatste tien minuten deed Twente nog wel wat terug. De eretreffer werd door Bryan Ruiz fraai ingekopt.

    • Marije Willems