Fameuze boekhandel uit 'Notting Hill' gaat sluiten

A woman and child walk past The Travel Bookshop in London's Notting Hill area, which is holding a two week closing down sale, Tuesday, Aug., 23, 2011. The bookshop helped inspire and featured in the film Notting Hill, staring Hugh Grant and Julia Roberts. (AP Photo/Alastair Grant)
A woman and child walk past The Travel Bookshop in London's Notting Hill area, which is holding a two week closing down sale, Tuesday, Aug., 23, 2011. The bookshop helped inspire and featured in the film Notting Hill, staring Hugh Grant and Julia Roberts. (AP Photo/Alastair Grant) AP

De Travel Bookshop in de Londense wijk Notting Hill gaat na dertig jaar definitief dicht. De bekendste reisboekwinkel ter wereld diende als inspiratiebron voor de film ‘Notting Hill’ met Hugh Grant en Julia Roberts, maar houdt nu een opheffingsuitverkoop. De Travel Bookshop is gevestigd in een zijstraat van de Portobello Road, aan Blenheim Crescent, nummer 13-15. De reden voor de sluiting is onbekend. De boekwinkel in de film heet de Travel Book Company. Voor de buitenscènes zijn de filmmakers uitgeweken naar Portobello Road nr. 142, waar een meubelzaak is gevestigd. (NRC)