Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Drama Pukkelpop eist vijfde leven

Bloemen naast de foto van Wendy en Marlo die omkwamen bij het drama op Pukkelpop afgelopen donderdag. Foto AFP / Nicolas Maeterlinck

Het noodweer op het Belgische muziekfestival Pukkelpop in Hasselt van afgelopen donderdag heeft een vijfde leven geeïst.

Dat meldt de Belgische krant De Morgen. Het gaat om een van de acht zwaargewonden die in het ziekenhuis van Hasselt verblijven.

Over de identiteit van het slachtoffer wordt uit respect voor de nabestaanden niets bekendgemaakt. Of het gaat om een van de drie Nederlanders die zwaargewond zijn geraakt bij het drama is niet bekend. Vorige week werden er al drie lichtgewonde Nederlanders uit het ziekenhuis ontslagen, meldt persbureau Novum.

Het Belgische muziekfestival werd donderdag getroffen door noodweer, waardoor tenten en bomen omwaaiden. Hierbij raakten ook zo’n 150 festivalgangers gewond. In Hasselt wordt zondag een stille tocht gehouden voor de slachtoffers van het drama. Morgen is er een herdenkingsplechtigheid. Tijdens de ceremonie worden de hulpdiensten, medewerkers en vrijwilligers bedankt voor hun inzet.

Beelden van het drama:

Belgische artiesten storten gage Pukkelpop terug

Belgische artiesten hebben uit solidariteit met de organisatie van Pukkelpop besloten hun loon terug te storten, meldt de Morgen. Pukkelpop betaalt voor 15 november het aankoopbedrag voor tickets van bezoekers af, handelt schade af en compenseert verschillende artiesten. De helft van de 35 Belgische acts hebben al toegezegd hun gage terug te betalen.

Zondag werd bekend dat de organisatie van Pukkelpop van plan is een fonds op te richten voor slachtoffers en nabestaanden.