5 redenen om uit te gaan

1 openluchttheater

Illyria speelt Twelfth Night

Heeswijk-Dinther: Kasteel Heeswijk. Tijd: 19.30u. Kaarten: 12,50-20 euro. www.kasteelheeswijk.nl

Het reizende Britse openlucht theatergezelschap Illyria brengt tot en met 4 september een vertolking van Shakespeare’s komedie Twelfth Night bij verschillende historische landgoederen en kastelen. Voorafgaand aan de voorstellingen kun je in landelijke en Britse stijl picknicken in de tuinen van de landgoederen. De openluchttournee gaat van start in de ommuurde kasteeltuin van Kasteel Heeswijk.

2 feest

In 'n Out#3

Nijmegen: cultuurspinnerij De Vasim. Tijd: 20.00-23.00u. Gratis. www.innoutparty.com

In’n Out is een kleinschalig en gratis feestje, ontwikkeld door de merken MEN_at_WORK en adidas Originals. Het feest vindt plaats in een gigantische zeecontainer die is omgebouwd tot party area. De derde en voorlopig laatste editie vindt vanavond plaats. Je komt op de gastenlijst door de fan pagina van MEN_at_WORK op Facebook leuk te vinden.

3 muziek

Mini Mansions

Amsterdam: Bitterzoet. Tijd: 20.30u. Prijs: 10 euro. www.bitterzoet.com

Toen Queens Of The Stone Age in 2009 een pauze inlaste voor het Them Crooked Vultures-project van Josh Homme, riep bassist Michael Shuman zijn oude vrienden Zach Dawes en Tyler Parkford bij elkaar. Ze doken de studio in en brachten dit jaar hun debuutalbum uit, getiteld Mini Mansions. Josh Homme omschrijft hun geluid als „genuinely psychedelic with huge hooks...”

4 eindexamenfilms

De TENT Academy Awards

Amsterdam: Melkweg Mediaroom. Van 24 aug t/m 25 sept, wo-zo 16.00-19.00u en tijdens voorstellingen in Melkweg Cinema en Theater. Opening: 17.00u. www.melkweg.nl

De TENT Academy Awards is een competitie voor afstuderend audiovisueel talent, waarbij de beste eindexamenvideo’s, -films, -shorts en -animaties van de Nederlandse kunstacademies worden getoond. Na de expositie in thuisbasis Rotterdam laat Melkweg Mediaroom alle zestien genomineerde werken zien, o.a. van Auke de Vries (winnaar Academy Award 2011); Quinten Leon (winnaar Best Foreign Film) en Sarah Bijlsma (winnaar publieksprijs).

5 THEATER/literatuur

Thijs Gilbert: Een man ging van huis...

Groningen: Noorderzonfestival, Desdemona Tent. Tijd: 22.00u. Prijs: 5 euro. www.noorderzon.nl

Schrijver en theatermaker Thijs Gilbert vertelt aan de hand van het oeuvre en de thematiek van de Russische absurdist Daniil Charms het verhaal van zijn opa die in de Tweede Wereldoorlog wordt opgepakt en in een volkomen bizarre situatie beland.