Weer

De grens tussen koele en warme lucht ligt nog boven ons land, maar in het weekeinde zal de koele lucht overwinnen. Tot die tijd valt er nu en dan een bui, soms met onweer. De zwaarste buien vallen aan het begin van de avond in het zuidoosten. Daar kan het stevig onweren en ook hagel en windstoten zijn mogelijk. In de rest van het land is het droog of valt er een minder zware (onweers)bui.

Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog, klaart het wat op en wordt het niet kouder dan 16 of 17 graden.

Morgen hangt er veel bewolking. Pas in de namiddag en avond klaart het wat vaker op. Uit het wolkendek kan in het hele land een bui vallen. Zware buien zitten er niet tussen omdat de echt warme lucht naar het oosten is verdreven. Het wordt 19 graden aan zee en 23 graden in Limburg. De zuidwestenwind is zwak tot matig, kracht 2 tot 4.

Donderdag begint de dag met bewolking, nevel en plaatselijk mist. Als dat is opgelost komt de zon geregeld tevoorschijn en met niet al te veel wind wordt het dan aangenaam warm. Langs de oostgrens kan dan nog wel een onweersbui ontstaan.

Vanaf vrijdag is het met 17 tot 20 graden wat koel. Zon en wolken wisselen elkaar af en vooral vrijdag en zaterdag valt nu en dan een bui.