Vlaggen op 15 augustus

Het was goed de brief te lezen van J.A. Somers over het gebrek aan aandacht voor 15 augustus 1945, het einde van de Tweede Wereldoorlog (Opinie & Debat, 20 augustus). Deze oorlog eindigde voor ons immers niet op 5 mei. Nog enkele zware maanden voor de vrouwen, kinderen en burgers in de Japanse kampen en elders in Azië volgden. Velen zijn in die laatste maanden overleden. Wij mogen ook de strijd in de Pacific niet vergeten, waarbij tienduizenden geallieerden sneuvelden, totdat de twee atoombommen een eind maakten aan deze oorlog, die anders nog het leven had gekost aan honderdduizenden. Op 4 en 5 mei zie ik veel vlaggen. Dat is goed. Op 15 augustus zie ik hooguit een enkele vlag. Dat is niet goed.

M. van der Gaag

Krimpen aan den IJssel

    • M. van der Gaag Krimpen aan den Ijssel