Twee liedjesschrijvers overleden: Jerry Leiber en Nick Ashford

Jerry Leiber (rechts) en Mike Stoller samen met Elvis Presley (midden) in de MGM studio’s in California in 1957. Leiber en Stoller schreven hits voor Presley. Gisteren overleed Leiber op 78-jarige leeftijd.
Jerry Leiber (rechts) en Mike Stoller samen met Elvis Presley (midden) in de MGM studio’s in California in 1957. Leiber en Stoller schreven hits voor Presley. Gisteren overleed Leiber op 78-jarige leeftijd. Foto Reuters

Liedjesschrijver Jerry Leiber is overleden. Hij schreef samen met Mike Stoller hits als ‘Hound Dog’ en ‘Jailhouse Rock’ voor Elvis Presley. Ook voor veel andere acts schreven ze nummers. Leiber overleed aan een hartstilstand en werd 78 jaar oud.

Ook ‘Is That All There Is‘, waar Peggy Lee beroemd mee werd, kwam van de hand van het duo. Van de twee was Leiber de tekstschrijver en Stoller de componist. In 1985 werden ze opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en twee jaar later in de Rock and Roll Hall of Fame.

Nick Ashford overleden op 70-jarige leeftijd

Ook Nick Ashford is overleden; hij verloor gisteren op 70-jarige leeftijd definitief het gevecht met keelkanker. Net als Leiber was Ashford het meest bekend als helft van een duo: samen met echtgenote Valerie Simpson was hij verantwoordelijk voor hits als ‘Ain’t No Mountain High Enough’, ‘I’m Every Woman’ en ‘Reach Out and Touch‘. Het eerstgenoemde nummer werd opgenomen door onder anderen Marvin Gaye en Diana Ross. ‘I’m Every Woman’ werd gezongen door Chaka Khan en later door Whitney Houston.

Ook onder de eigen namen had het duo een wereldhit, in 1984 met ‘Solid’: