Video: Saif al-Islam Gaddafi is vrij laat strijdlustige indruk achter

Daar was hij dan opeens: Saif in volle glorie. Een klap in het gezicht van anti-regimedemonstranten die een premtuur feest vierden toen zondagavond Tripoli werd ‘bevrijd’ en de voornaamste zoon van Moammar Gaddfi was ‘gearresteerd’.

Vannacht in de vroege uren dook hij opgewekt en strijdbaar op bij het Rixos hotel waar buitenlandse journalisten verblijven. De wijk is in handen van Gaddafi en tegenover de media gaf Saif met zijn verschijning de aanhangers van het regime een enorme impuls.

“Dit is ons land, ons volk. En het volk is met ons en daarom zullen we winnen.”

“De rebellen, gesteund door de NAVO, voeren een media-oorlog. Ik ga touren door Tripoli en jullie laten zien dat alles normaal is.”

Saif onthaald met gezang en gejuich:
http://youtu.be/wFCmDvUnIG4