Rosenmöller onderzoekt corruptie Curaçao

Paul Rosenmöller voor aanvang van een hardlooptraining in 2006. Foto NRC / Bas Czerwinski

Voormalig GroenLinks-leider Paul Rosenmöller gaat onderzoek doen naar aantijgingen van corruptie op Curaçao.

Hij doet het onderzoek samen met Cees Maas, voormalig lid van de raad van bestuur van ING. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) vandaag laten weten.

Rosenmöller wordt voorzitter van de commissie. Voor hem is onder meer gekozen omdat hij lid is geweest van de commissie die de staatkundige hervorming van de Antillen heeft voorbereid. Maas is ook bekend met Curaçao en heeft daarnaast ‘brede kennis van het financiële stelsel’.

De ministerraad besloot het onderzoek in juni in te stellen, omdat het kabinet op Curaçao en de centrale bank ruziënd over straat gaan. Emsley Tromp, de president-directeur van de centrale bank van Curaçao en Sint Maarten, en het kabinet onder leiding van minister-president Gerrit Schotte beschuldigen elkaar over en weer van corruptiepraktijken.