‘Prins Bernhard had nog een buitenechtelijk kind’

Een 65-jarige vrouw beweert een het derde buitenechtelijke kind van prins Bernhard te zijn. Eerder werd al het bestaan onthuld van de dochters Alicia de Bielefeld en Alexia Grinda.

‘Kans groot dat Bernhard van niets wist’

De vrouw om wie het nu gaat wordt in haar bewering gesteund door haar moeder, haar stiefvader en een burgemeester. Dat stelt royalty-verslaggever Marc van der Linden vanochtend in De Telegraaf. De vrouw zou zijn verwekt tijdens de Bevrijdingsdagen van 1945.

Van der Linden zou de vrouw op het spoor zijn gekomen toen hij werkte aan het boek ‘De vrouwen van prins Bernhard’, dat woensdag verschijnt. Volgens hem is de kans groot dat Bernhard nooit heeft geweten van het kind.

Vanavond bij Boulevard en Knevel & Van den Brink

Daarna zou ze met hulp van het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag en de familie Donner zijn weggewerkt. Cees Fasseur, auteur van de bestseller Juliana en Bernhard, zegt in de krant te hopen dat de vrouw schriftelijke stukken kan overleggen om haar bewering te onderbouwen.

Hij denkt dan bijvoorbeeld aan correspondentie met prins Bernhard. Hij wijst erop dat wel meer mensen beweren familie van de Oranjes te zijn. De vrouw zou in 2003 hebben ontdekt dat ze de dochter is van prins Bernhard. Ze is volgens de krant vanavond te gast bij de televisieprogramma’s RTL Boulevard en Knevel & van den Brink.