Ouders Tristan praten met nabestaanden

De ouders van Tristan van der Vlis hebben contact gehad met nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente gisteren. Waarover en wanneer de ouders van de dader van de schietpartij nabestaanden hebben gesproken, wil de woordvoerder niet zeggen. Van der Vlis schoot in april in winkelcentrum De Ridderhof zes mensen dood, waarna hij zich door het hoofd schoot. De ouders gaven een paar dagen na de schietpartij aan graag persoonlijk contact te willen opnemen met de slachtoffers en nabestaanden, op het moment dat die eraan toe zouden zijn. De ouders stelden dat ze in de gesprekken misschien wat helderheid zouden kunnen brengen over het waarom van de actie van Tristan van der Vlis. (Novum)