Openbaar ministerie trekt aanklachten tegen DSK in

De aanklagers in New York hebben de rechter gisteren verzocht de aanklachten tegen Dominique Strauss-Kahn in te trekken. De verwachting is dat de rechter het verzoek vandaag zal honoreren, waarmee een strafzaak tegen Strauss-Kahn van de baan is. In mei beschuldigde ‘kamermeisje’ Nafissatou Diallo de voormalig IMF-topman van misbruik en poging tot verkrachting. In juni werd bekend dat het Openbaar Ministerie twijfelde aan de geloofwaardigheid van Diallo. Haar getuigenis zou inconsistent zijn en ze zou gelogen hebben toen ze bij haar asielaanvraag zei slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting in haar geboorteland Guinee. Het huisarrest van Dominique Strauss-Kahn werd vorige maand opgeheven. Diallo zou er nog voor kunnen kiezen een civiele procedure tegen de Fransman te beginnen. (NRC)