Komkommernieuws

Neusapen voor het eerst naar buiten

Apeldoorn. - De drie neusapen die vorige maand zijn gearriveerd in de Apenheul, zijn gisteren voor het eerst naar buiten gegaan. Dat kon niet eerder omdat het zomerweer in Nederland tegenviel en de overgang van het tropische Singapore waar ze vandaan komen te groot was, laat het Apeldoornse apenpark weten. Ook was het buitenverblijf nog niet helemaal af. Volgens de Apenheul liepen de apen ‘heel relaxed’ naar buiten en verkenden ze nieuwsgierig de omgeving. De drie mannetjes zijn geboren in Singapore Zoo en vormen al enige tijd een vrijgezellengroep. (Novum)

Tijgerpython houdt politie bezig

Amsterdam. - De politie in Amsterdam heeft zondag de handen vol gehad aan een ontsnapte tijgerpython. Het drie meter lange beest wist uit een geparkeerde camper aan de Orteliuskade te glippen, zei een politiewoordvoerder gisteren. Buurtbewoners zagen hoe de wurgslang door de open deur kon ontsnappen en alarmeerden de politie. Agenten probeerden de wit-gele slang binnen te houden door de deur dicht te houden maar het beest wist tot hun verbazing toch te ontsnappen door een ventilatierooster. Met een bezem slaagden zij erin de slang in een plastic opbergdoos te wurmen. Het reptiel is opgevangen door een opvangcentrum. De politie is nog op zoek naar de eigenaar. (Novum)

Luchtballon in wijk

Goor. - Bewoners van de IJsvogelstraat in Goor (Overijssel) kregen afgelopen weekend een wel heel bijzonder spektakel te zien. Een heteluchtballon landde midden in hun straat. De ballon was in de problemen gekomen door een gebrek aan wind. De ballonvaarder wist het gevaarte precies tussen de huizen in het smalle straatje aan de grond te zetten. (TC Tubantia)